2017. július 2., vasárnap

Ingatlanfotózás, ingatlanfotós, lakás fotózás, lakásfotós

Miért hasznos az ingatlanfotózás?

Nagyon sokan hirdetik borzalmas fényképekkel eladó ingatlanjaikat, amelynek általában garantáltan az az eredménye, hogy a potenciális vásárlók a hirdetés láttán gyorsan továbbállnak. Sokszor még a telefont sem hajlandóak felemelni ilyen képek láttán. Íme néhány jó tanács, amivel jobban felkelthető a reménybeli ingatlanvásárlók érdeklődése:

Régi mondás, hogy a hanyag fotó eladhatatlanná teszi a lakást. Mindezek ellenére nagyon sokan töltenek fel hirdetést minősíthetetlenül rossz, vagy éppen a lakás előnytelen tulajdonságait bemutató fényképeket a különféle internetes ingatlan portálokra. Ennek oka általában az abszolút hozzá nem értés vagy a rossz minőségű technika.

Sokszor az is lehet, hogy az ingatlanfotózás során a kép elkészítője egyszerűen nem figyel oda a részletekre. Akárhogy is állítják be az ingatlankereső honlapok motorjait, szinte minden kategóriában százas nagyságrendű az elérhető kínálat mértéke. Ugyanúgy, mint az álláshirdetéseknél, viszonylag kevés idő áll egy-egy ház rendelkezésére, hogy felkeltse a vevő figyelmét. Az ingatlanok professzionális fotózásában jártas szakembereink segítségével összegyűjtöttük az öt legfontosabb szabályt, melyet érdemes szem előtt tartani a lakáshirdetés feladásakor.



ingatlanfotózás
Ingatlanfotózás

Hogyan érdemes az ingatlanfotózást végigcsinálni? 


1. Az első és legfontosabb kérdés, hogy megfelelő állapotban van-e az ingatlan?

Az egyik alapszabály, hogy rendetlenségben nem lehet fényképezni (de dolgzoni sem). Ha lehetséges legalább azokon a területeken rendet kell rakni, amelyek a fényképeken ténylegesen látszani fognak. Az éppen száradó ruhák vagy a szétdobált újságok, papír halmazok nem keltenek jó hatást. Rendet rakni azért is hasznos, mert a hanyagság optikailag kicsinyíti a teret. Mindazonáltal külön érdemes figyelmet fordítani a fürdő helyiségre, melynek állapota sok esetben jelentősen ront mind az eladhatóságon, mind pedig a lakás vételárán. Ebből a részből lehetőleg minden tisztálkodó szert és egyéb kelléket érdemes kipakolni az ingatlanfotózás idejére.

2. Mikor érdemes fényképet készíteni?

Ez többnyire jelentősen függ a lakás adottságaitól. Napfényes ingatlanok esetén mindenképpen nappal. Ha azonban sötét a ház akkor jobb ha akkor, amikor a lehető legtöbb fény érkezik. Néha azonban este, amikor a világítással, megfelelő módon használt vakuzással néha csodákat is lehet tenni. Azt érdemes figyelembe venni, hogy sötét lakást senki nem keres. Délelőtti fotózáskor is rá lehet segíteni helyi, irányított világítással. A legjobb természetesen akkor, amikor sok, de szórt fény érkezik be az eladó ingatlanba.

3. Mit érdemes ingatlanfotózás során figyelembe venni?

Sok évvel ezelőtt nagy jövőt jósoltak a videós lakáshirdetéseknek. Sokan rá is álltak az iparágra, még video-hirdetős honlapok is indultak. Ez az irány azonban nem jött be. Szakértők szerint hiába terjedt el a videó technika, ahhoz, hogy a film minőségi legyen, sok utómunkára, megfelelő világításra, vágásra van szükség, amihez viszont nagyon kevesen értenek, és nem is igen vállalkoznak rá az emberek. A rossz minőségű film ugyanis csak ront az eladási esélyeken. A további probléma az az, hogy az érdeklődők a mostani túlkínálatban valószínűleg nem is nagyon néznék végig a többperces filmeket.

4. Mi az ami ne legyen a képeken?

Lehetőleg részletesen ne örökítsd meg az ingatlan szerkezeti hibáit. Jobb, ha kihagyod például a falrepedéseket, beázásokat, esetleges festési hibákat. Sokan nem tudják, de ne szerepeljenek a képen emberek, szétvetett ágy, leszedetlen étkezőasztal, piszkos kárpit. Nem fontos megörökíteni a toalettet sem, bár az utóbbi időben valamilyen különös divathóbort miatt rengeteg hirdetésben szerepel. Ez azonban ritkán emeli az ingatlan fényét, kivéve ha tényleg magas színvonalon van elkészítve. Sokan a WC-ken ülve tévéznek vagy olvasnak újságot néha órákon keresztül.

Partnerek:

pályázatírásban a sikeres pályázatírás Budapest weboldal

Vízszerelés péter segítségével a vízszerelés Budapest honlapon.

Kárpittisztítás szolgáltatás a kárpittisztítás Blogon.

Autófóliázás videó ezen az autófóliázás weblapon

Szőnyegtisztítás, kárpittisztítás és más érdekességek

onlinemarketing101 termalfurdo autoalkatreszek webaruhazkeszitesbudapest kárpittisztítás masszazstanfolyam teherautoberles kárpittisztítás és szőnyegtisztítás fogaszatesfogorvos karpitesszonyegtisztitas Szőnyegtisztítás, kárpittisztítás és más érdekességek
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése